Παγκόσμιος Ηγέτης Αγοράς 2018 07 Jan, 2019

Παγκόσμιος Ηγέτης Αγοράς 2018


Η aquatherm είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως - επίσημα. Ο κατασκευαστής των συστημάτων σωληνώσεων πολυπροπυλενίου με έδρα το Attendorn συμπεριελήφθη για άλλη μια φορά στον κατάλογο των ηγετών της παγκόσμιας αγοράς της Επιχειρηματικής Σχολής Henri B. Meier, του Πανεπιστημίου St. Gallen, καθώς και στον αντίστοιχο κατάλογο της Ακαδημίας των Γερμανών Παγκόσμιων Ηγετών Αγοράς (ADWM). Από το 2016, η οικογενειακή επιχείρηση συγκαταλέγεται σε αυτές τις λίστες.

Υπάρχουν μέχρι και 1500 ηγέτες της παγκόσμιας αγοράς στη Γερμανία - αλλά δεν αξίζει κάθε εταιρεία τον τίτλο, δηλώνει ο καθηγητής Dr. med. Christoph Müller από την Σχολή Επιχειρηματικότητας HBM, που είναι τμήμα του Πανεπιστημίου του St. Gallen. Για το λόγο αυτό, θέτει αυστηρά κριτήρια που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να αποκτήσει μια εταιρία θέση στον κατάλογο των παγκόσμιων ηγετών του καταξιωμένου πανεπιστημίου. Αυτά περιλαμβάνουν οι επιχειρήσεις να είναι τουλάχιστον κατά  50% υπό Γερμανικής, Αυστριακής ή Ελβετικής ιδιοκτησίας και διαχείρισης, να δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον τρεις από τις έξι ηπείρους με δικές τους εταιρίες παραγωγής ή / και  πωλήσεων, να σημειώνουν ετήσιες πωλήσεις τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων ευρώ, να κατέχουν ηγετική θέση ως Νο 1 ή Νο 2 στον τομέα δραστηριοποίησης τους στην παγκόσμια αγορά και να παρουσιάζουν ποσοστό εξαγωγών επί των συνολικών πωλήσεων τουλάχιστον 50%.
 
Η aquatherm, η οποία διαθέτει υποκαταστήματα στη Γερμανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ικανοποιεί πλήρως τα κριτήρια μαζί με 450 ακόμα εταιρείες και μπορεί να χαρακτηριστεί "ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς 2018" στον τομέα των συστημάτων σωληνώσεων πολυπροπυλενίου. «Το ότι συγκαταλεγόμαστε στη λίστα των ηγετών της παγκόσμιας αγοράς αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς», λέει ο Christof Rosenberg, ο οποίος διευθύνει την οικογενειακή επιχείρηση μαζί με τους αδελφούς του Dirk και Maik. «Μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά και να επεκτείνουμε τον πρωτοποριακό μας ρόλο.»